<<  

Artifort

  >>

 

Artifort is opgericht in 1890 waar Jules Wagenmans de fundamenten legde.
Henricus Wagemans (de zoon van) bouwde het bedrijf uit tot een meubelfabriek onder de naam H. Wagemans & Van Tuinen. In 1928 kwam de merknaam "Artifort", wat staat voor de Latijnse woorden ars (kunst of kunde) en fortis (sterk of krachtig). De meubels van Artifort zijn onderscheidend, functioneel, hebben een hoog comfort, zijn esthetisch verantwoord en worden gemaakt met innovatief materiaal. Artifort is een “Dutch Design” met een enorm trackrecord aan vooruitstrevende nationale en internationale ontwerpers.

De ontwikkeling stopt niet. In 1998 blaast de "Lande Group" in Schijndel nieuw leven in het merk Artifort. Er komen nieuwe fabrieken in Schijndel en het Belgische Lanaken, waar de knowhow op gebied van meubelinstructie tot in perfectie wordt gecombineerd met de kunst van het stofferen. Inmiddels heeft Artifort door haar tijdloze design al behoorlijk wat klassiekers op haar naam staan. Onder andere Ondo, Mare, Appolo, Vega, Groovy, F978,F141, Ribbon, Tulip, Orange Slice en Pinguïn.

Website: Artifort

Showroom
Artifort beschikt over een prachtige showroom te Schijndel. Om een afspraak te maken voor een bezoek aan de showroom en/of u wenst meer informatie, neem dan vrijblijvend contact met ons op.